Лидија, светска, а ужичка

412
Лидија Мајсторовић Обрадовић
Лидија Мајсторовић Обрадовић

Новинарка Лидија Мајсторовић Обрадовић потиче из старе ужичке породице Милутина и Даре, од Мајсторовића. Имали су кућу у Јазовима, одмах испод данашње железничке станице. Деда Милутин био један од најпознатијих месара старога Ужица, боем, посебан Ужичанин, а што је пренео и на свог сина Алексу. Алекса је са супругом Лелом, омиљеном ужичком медицинском сестром, која је радила у Дечијем диспанзеру, добио кћер Лидију и сина Милутина.

“У мрежи новинарства” издање ТВ5 Ужице
“У мрежи новинарства” издање ТВ5 Ужице

Одрасла на Тргу, добар ђак и студент и другар, као млади новинар од 1974. у значајним Београдским листовим увек је радо промовисала Ужице и Ужичане. Њена професионална каријера праћена је бројним признањима и наградама за истраживачко новинарство, радио драме, књиге и професионални ангажман. Од 2015. има статус страног стручњака на високом државном нивоу НР Кине.

Године, 2013. у част 30. годишњице Лидијиног професионалг рада, ужичка “ТВ 5” објавила је књигу “У мрежи новинарства”, са избором њених репортажа и интервјуа.

Лидија у Кини
Лидија у Кини

Између 2013. и 2015. Посветила се Кини. Била је коаутор, уредник и промотер књига “Кинески идиоми”, “Бескрајна прича о чају”, “Кинески кувар здравља”, “Кинеске кулинарске чаролије” и “Кинеска ризница културе”, у продукцији ЦРИ и издању Чигоја Штампе, Београд.