Упознајмо ужичког песника Предрага Јовичића

125

Предраг Јовичић, рођен 13. 9. 1965. у Ужицу, где је и завршио средњу школу. Писањем поезије је почео да се бави још у средњој школи. Прве песме објављује у Омладинском листу “Реч младих” и градским новинама “Вести”. Са непуних осамнаест година постаје члан књижевног клуба КУД “Први партизан”, затим градског књижевног клуба “Паун Петронијевић” где активно учествује у раду и манифестацијама које клуб организује. Оснивач је градског књижевног клуба “Рујно” из Ужица.

Предраг Јовичић
Предраг Јовичић

Учествује у вишегодишњој књижевној манифестацији “Пругом Београд-Бар”, као и у бројним књижевним манифестацијама у Босни и Херцеговини и Македонији. Учесник је на смотрама културног стваралаштва Рома у Србији, Шпанији, Пољској…

Као гост Културног центра Србије у Паризу промовисао је ромску књижевност, односно поезију. Бави се хуманитарнм радом као организатор књижевних дружења Дома за незбринуту децу “Петар Радовановић”, као и у осталим основним и средњим школама у граду.

Председник је “Удружења Рома”, које је захваљујући њему обезбедило основне услове за живот за социјално најугроженије Роме: бесплатна изградња стамбеног простора, вода, канализација, струја и бесплатно школовање за сву ромску децу.
Оснивач и председник “Удружења ромских писаца Србије и Црне Горе”.

Члан је “Удружења књижевника Србије”. Пише и објављује на српском и ромском језику.