Od “Direkcije za puteve i ulice” do “Niskogradnje”

1302

Preduzeće je osnovano 26.09.1963.godine, rešenjem Skupštine opštine Užice, kao samostalna ustanova, pod nazivom „Direkcija za puteve i ulice“ SO T. Užice. Od tada pa do danas, preduzeće je menjalo nazive, ali je uvek obavljalo delatnost od opšteg interesa.

Direkcija za puteve i ulice radi na samom početku 1963.
Direkcija za puteve i ulice radi na samom početku 1963.

Tako je 13.12.1973. godine dobilo naziv Komunalno preduzeće za puteve i ulice „Niskogradnja“ Titovo Užice, a od 1987. godine preregistrovan naziv u Komunalna radna organizacija za puteve i ulice „Niskogradnja“.

Jedan od poslednjih velikih poslova koje je uradila JKP Niskogradnja u Užicu je rekonstrukciji Ulice Kneza Lazara i dela ulice 1300 kaplara. Urađena je nova fekalna i kišna kanalizacija, što je bio višegodišnji problem ove ulice. Ukupna dužina ulice je 320 metara, urađeno je preko 2000 m2 asfalta, koji je rađen u dva sloja. Ulica Kneza Lazara je postala jednosmerna, od pekare „Panj“ ka Hotelu Turist na plaži, tako je u ovoj ulici dobijeno oko 40 parking mesta.

Ulica Kneza Lazara posle rekonstrukcije
Ulica Kneza Lazara posle rekonstrukcije

Snežana Milutinović direktorka JKP „Niskogradnja“, istakla je da se „malo kasnilo u odnosu na dinamiku koja je bila predviđena, jer je bilo problema oko fekalne i kišne kanalizacije. Radilo se i prekovremeno”.