Retkosti

585
Na Donjoj čariji nekada
Na Donjoj čariji nekada

Retki su delovi starog Užica koji su se do današnjih dana sačuvali. U njih možemo izdvojiti deo na raskrsnici preko puta Prve osnovne škole nekadašnje “Andrije Đurović”… Generacije njenih Đaka su zapamtile prodavnice: “Železničar”, “Narcis”, jedno vreme je tu bio i kafić “Korsa” koji su držali Sveto i Milka”. Osnovci su najviše zapantili prodavnicu pekarskog preduzeća “Sreten Gudurić” i samooslugu “Grad” sa ljubaznim oslovođom Jovom.. Užičani do skora su Užičani kupovali u prodavnicui boja I mnogo toga još “Kadinjača”..

Na Donjoj čaršiji nekada i sada (uporedio Peđa Ristović)
Na Donjoj čaršiji nekada i sada (uporedio Peđa Ristović)

Predrag Ristović je poslao uporenu fotografiju nekada i sada na kojoj se vidi dobar primer kako treba raditi adaptacije starih užičkih kuća a ne rušiti i graditi slične zgrade po celom gradu,.

Nikola Nikolić: I samoposluga GRAD i čuveni čika Jovo poslovođa koji je pored posla umeo da se izbori i sa najezdom dece na velikom odmoru. Često je umeo da pokloni žvaku, bombone i sl.

Aleksandar Nikolic: Do “Gudurića” je bila, jedno vreme, berbernica moga oca Toma!

Stopic Drobnjak Nada; Prva stvar kad dođemo u Užice išli smo u “Sreten Gudurić”. Niko nigde nije pravio takav burek, kifle, pekmezare, hleb…O pečenju da I ne govorim.: