Sećanje muzičara Mijalka Spasojevića, nekadašnjeg člana grupe Laserijum

523

“Tada je Omladinski klub organizovao naravno po naređenju čuveno takmičenje “Titovi gradovi”. Ja sam prvi nastup imao 1977. godine u hali u Velikom parku bio sam drugi pobedio je neki vojnik Jadranko Panić mislim da je to bilo po naređenju nekih “glavonja odozgo”. Ja sam pevao “April u Beogradu”. Treći je bio Boban Radojevi} kasnije čuveni pevač Feniksa. Pratio nas je poznati beogradski orkestar Petra Sama a predsednik žirija je bio Kemal Monteno. Tada je rekao evo mog naslednika… misleći na mene.”

“I tako, brate Kole, Imao sam sreće da upoznam Vlajka – Menda negadašnjeg vrsnog basistu iz Vihora, koji je sada u Australiji. Taj zvuk je sam “ulazio” u mene. Gledao sam kad su nameštali istrumente, da se domognem tog basa ili bar da ga pipnem. Kasnije sam kupio moj prvi ‘džez bas’, a zahvaljujući tome što na jednu igranku u Sevojnu nije došao Dragan Ćelo uskočo sam među svirače. Prosvirao sam iz prve. Posle sam savladao tehniku… I pored pevanja i škole i svega i svačega ipak sam svirao u zabavnom orkestru KUD Sevojno bas gitaru, u taj svoj prvi ‘džez bas’ sam bio zaljubljen, a u narodnom Bas – mečku s kojim sam često išao u inostranstvo… Ništa mi nije bilo dosta što se tiče muzike. Često smo se okupljali, Pop iz Arilja, Daba, svirali su harmoniku, Mišo Tamburica, kum Mato Zumber, Lazo Ćelo, Zaba i svirali za svoju dušu.” Jednom prilikom mi ispriča Mijalko u bašti kafane “Fontana”.

Posle svega ovoga Mijalko je u grupi Laserijum koju je sastavio Boban Gavrilović. Uz njih su nastupali gitarista Zara iz poznate užičke porodice Zrnjevića, nekadašnji član rok grupe Plave Suze, tu je bio odličan gitarista iz Sente zv. Japanac. U dogovoru sa mnom tada muzičkim urednikom u OK, godinu dana će Laserijum nastupati u sali diskoteke Omladinskog Kluba, gostovali su i po okolini, stizali do Čačka, imali Plakat velikog formata…”

Fotografija: “Laserijum” u Klubu omladine, s leva: Zoran Mitrović Mitra (tehniika i u Laserijumu) kao nešto čačka s kablovima, gore sedi Zara, dole Japanac, Stoji Mijalko do njega Trunto, dole bubnjar i vođa benda Boban Gavrilović u dopadljivim kaubojkama s visokim potpeticama.

marka za reklamu 700px
marka za reklamu 700px