Užička italijanska „FORMA“

295

Zorana Mitrovića sam upoznao davno, bio je aktivan u nekadašnjem užičkom Omladinskom klubu, tek je bio izašao iz tinejdžerskih dana. Kao i svi užički Mitrovići bio je talentovan za nešto a “Mitra” kako su ga zvali je voleo da popravlja i pravi razne stvari vezane za elektroniku.

Dragana i Zoran Mitrović osnivači I vlasnici preduzeća Forma
Dragana i Zoran Mitrović osnivači I vlasnici preduzeća Forma

Draganu Mitrović sam upoznao nešto kasnije bila je novinarka u dopisništvu RTS-a. Skrenula mi je pažnju svojom pameću i lepotom.

Bračni par Mitrović bi mogli svrstati u užičku posebnost jer već više od dve decenije omogućuju u Užicu i užičkom kraju posebno damama da nose najmodernije i najkvalitetnije marke italijanskanske obuće

. Logo Forme
. Logo Forme

Prodavnica obuće „Forma“ počela je sa radom u novembru 1999. godine. Bili su među prvim privatnim radnjama u Užicu. „Forma“ je porodična firma. Počeli su od jedne radnjice od petnaest kvadratnih metara, da bi 2018. godine stalnim radom i ulaganjem došli do firme koja zapošljava 15 radnika na četiri prodajna mesta i to dva u Užicu i po jedno u Prijepolju i na Zlatiboru. Krenuti među prvima i opstati u vrhu u veoma teškoj tržišnoj utakmici, kroz više od dve decenije, podatak je koji raduje i obavezuje. Posebnu pažnju usmeravaju na kvalitet, koji u korak prati najnovije modne trendove.

U neprekidnoj trci sa modom „Forma“ iz sezone u sezonu raspolaže veoma širokim asortimanom modne kožne obuće, koji zadovoljava različite ukuse i stilove života. U “Formi” Jedan od najpoznatijih italijanskih brendova, koji je ujedno i među najomiljenijima kod Užičana je „Nero Đardini“. U korak sa njim ide i „Napoleoni“, „Mario Bruni“, „Lorenci“, „Laura Biađoti“, koji su jedinstveni po svojoj eleganciji, ekskluzivnosti i originalnosti među modnim trendovima.

Enterijer u Formi.
Enterijer u Formi.

Tu su i proizvođači iz Španije su se izborili za vodeća mesta u industriji obuće modeli kompanije „Đuzepo“, prisutni su u našim radnjama. Naime, reč je o firmi koja je za neverovatno kratko vreme osvojila mlade u svetu svojim izuzetno neobičnim formama kao i materijalima, koje koristi u izradi. Tu je i saradnju sa domaćim proizvođačem obuće „Paar“ iz Batajnice, koji je zasigurno vodeći u Srbiji po kvalitetu, modernom dizajnu i udobnosti.

Posebno je zanimljivo j interesantno, kada je užička „Forma“ u pitanju, jeste, što ova firma, najverovatnije jedina u Srbiji, a i šire, ima prodavnicu samo muške obuće, koja se nalazi kraj ulaza u EPS.