Mecosopran Tanja Obrenović

3467

Volim da kažem za uspešne Užičanke – na privremenom radu u BG. Rođena Užičanka Tanja Obrenović, mecosopran, detinjstvo je provela gore u užičkoj Klisuri, u komšiluku tu gde je rođen i najplodniji užički kompozitor Žarko Petrović.

Užičanka Tanja Obrenović, mecosopran
Užičanka Tanja Obrenović, mecosopran

Tanja je dobitnik više republičkih i saveznih nagrada. Kao jedini ženski solista, izabrana je da predstavlja našu opersku umetnost na koncertu primadone Katje Ričareli u Beogradu. Snimala je sa Orkestrom Radio-televizije Budimpešte i sa Simfonijskim orkestrom Radio-televizije Srbije. Resitale i solističke nastupe ostvarila je na festivalima Budva – grad teatar, NOMUS, BEMUS i BELEF. Ostvarila je više od trideset uloga na domaćim i stranim scenama.

Angažovana je kao solista Opere i teatra ”Madlenianum” i kao vokalni solista RTV Beograd i Novi Sad. Redovni je profesor solo pevanja u srednjoj muzičkoj školi ”Mokranjac” u Beogradu. Doktorirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za Izvođačke umetnosti, u klasi prof. emeritusa Biserke Cvejić. Član je UMUS-a.

U Užicu je gostovala poslednji put u oktobru 2017. godine. Nastupila je na svečanoj akademiji u dvorani Gradske kuće, kojom je obeleženo 96 godina od osnivanja Kola srpskih sestara Srbije i 25 godina od obnavljanja Kola srpskih sestara u Užicu.