Telekomov 064 Milovan

1870
Milovan Petrović
Milovan Petrović

Te 1999. god. užički “Telekom” svečano je pustio u rad novu telefonsku centralu na Pori i centar mobilne telefonije 064. Kapacitet nove centrale je bio 2000 brojeva, čime se još jednom broju građana omogućava telefonski priključak. Naime, posle NATO bombardovanja užičke pošte u maju te godine i prekida svih telefonskih veza sa svetom, u “Telekomu” je učinjen značajan napor da svi Užičani do nove 2000. godine ponovo dobiju telefone. Ostvarenje tog plana uspešno se privodilo kraju.

– Puštanjem u rad novog centra mobilne telefonije 064 u Užicu realizovan je plan “Telekoma” Srbija, da svi veliki gradovi budu pokriveni mrežom mobilne telefonije 064, rekao je tada za TV5 direktor užičkog “Telekoma” Milovan Petrović.

Rođen je 1950. godine u Bjeluši, selu kod Arilja.
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.
Za direktora PTT u Užicu izabran je 1988. godine, bio direktor i radne jedinice filijale Užice-Čačak u Telekomu Srbija i tu dužnost obavljao do smenjivanja 2001.godine. Pripisuje mu se uspešno rukovođenje obnovom telefonskih kapaciteta u tom delu Srbije, nakon NATO bombardovanja 1999, kada je uništena zgrada glavne užičke pošte. Posle toga osnovao je privatno preduzeće za proizvodnju nameštaja “Zip univer”.
Bio je dugogodišnji član SK, a potom i SPS. Na izborima 2004. godine bio je kandidat SPS za predsednika opštine, a dve godine kasnije kandidovala ga je Grupa građanja “Za lepše Užice”, koju su podržali i socijalisti. Na lokalnim izborima 2008. predvodio je Pokret za Užice, koji je osvojio tri odbornička mandata i ušao u vladajuću koaliciju sa DS, SPS, G17 plus, SPO i LDP. Tada je obavljao i funkciju zamenika gradonačelnika Užica.