Legendarni Užički SPS funkcioner

2374
Slavko sa Drndarom Nezamenjivim, najbitnijim, te se Olivera ni ne vidi
Slavko sa Drndarom Nezamenjivim, najbitnijim, te se Olivera ni ne vidi

Zasigurno najtrajnija užička politička SPS funkcionerska legenda je Vidoje Drnarević. Predhodno je bio aktivni omladinac u KPJ. Lično sam ga upoznao kao direktor TV5 Užice 1996. godine, od kada su i priložene fotografije. Tada je bio slično današnjem “većniku”, zadužen za sport, zato fotke sa Oliverom i Kuzmanovićem. Oduvek je voleo medije i novinare i uvek je spreman za snimanje.
On preko dvadeset godina traje na funkcijama u lokalnoj vlasti, sa kraćim prekidom posle “izborne krađe” i 5. oktobra. Ako se ubuduće nastavi njegova politička karijera, ima šansi da uđe u Ginisovu knjigu rekorda. Užičani ko Užičani, kad je neko “večit” i svima poznat, počnu da prave šegu i pričaju viceve o njemu. Više od dve decenije je funkcioner u gradskoj izvršnoj vlasti, zadužen za sve i svašta, bio je i zamenik gradonačelnika. Danas (2018.) većnik zadužen za porodicu, zdravstvo, socijalnu politiku. Neverovatno je da se ništa značajno što je urađeno u gradu na Đetinji, iako je uvek prisutan, ne vezuje lično za njegov lik i delo.

Drndarević i SPS svita u kabinetu predsednika opštine 1996, Olivera je ovaj put uspela da se ugura u fotografiju
Drndarević i SPS svita u kabinetu predsednika opštine 1996, Olivera je ovaj put uspela da se ugura u fotografiju

Zahvaljujući duhovitim Užičanima, raznim gradskim događanjima, Vidoje D. je moja stalna inspiracija, u poslednje vreme za moje “Upitnice” kao npr:
Vidoje D? Teško nama sa njim, a tek njima u Opštini.
Vidoje šta radiš? Ništa, na poslu sam u Opštini.
Gde spava Vidoje D? “Spava? Zlo nikada ne spava.”
Koja je krvna grpa Vidoje D? Hladnokrvna.
Što bebe ovoliko plaču? Bio Vidoje D. da vidi ove rođene 1. januara 2018.
Zameniti Vidoja D? Kasno je. To su mogli jedino u porodilištu.