Lidl u Užicu

2200
Lidl objekat
Lidl objekat

Pre tri godine je najavljeno da će se graditi u Krčagovu nemački trgovinski lanac Lidl. Tada je grad kompaniji prodao oko 70 ari zemljišta predviđenog za izgradnju diskonta, a cena je bila 601.000 evra. Za izgradnju diskonta angažovana je užička građevinska firma. Tako je u Srbiji istog dana, 11. oktobra 2018, otvoreno 12 novosagrađenih indetičnih objekata od 1424 kvadrata tipa modernog diskonta, kakav smo do sada mogli videti u evropskim gradovima.

Gradonačelnik Petković otvara Lidl
Gradonačelnik Petković otvara Lidl

Gradonačelnik Tihomir Petković koji je presecanjem vrpce tačno u osam sati ozvaničio početak rada užičkog Lidla, rekao je: “Dobro je za potrošače u našem gradu da dolazi jedan moderan trgovinski lanac sa odličnim odnosom kvaliteta i cena. To je izazov za konkurenciju, verujemo da će i oni morati da poboljšaju kvalitet i snize cene. U svakom slučaju najveći dobitnici smo mi užički potrošači”

Red pred užičkim Lidlom
Red pred užičkim Lidlom

Predstavnik kompanije Slobodan Lukić je rekao: “Lidl ima dugoročne planove za tržište u Srbiji. Od 1500 artikala njih 350 je domaće proizvodnje. Prema Lukićevim rečima asortiman je kreiran tako da se dobije najbolji mogući odnos cene i kvaliteta. U ovom trenutku radimo sa 50 domaćih dobavljača sa tendencijom daljeg rasta. Ono što je zanimljivo je da imamo i jednog užičkog dobavljača kafe koja je na našim rafovima, prodaje se po jedinstvenom Lidl brendu koji je razvijan oko godinu dana. Želim da istaknem da smo ponosni na našeg dobavljača što je uspeo da ispuni standarde kvaliteta na kojima kompanija Lidl takođe insistira.”

U Lidlu
U Lidlu

Lidl sadrži pekaru, namirnice u rafovima, posebno su izdvojeni oni sa kvalitetnim voćem i povrćem, kao i odeljci sa posuđem, tekstilom, kućnim aparatima. Najavljene niske cene privukle su mnoge građane koji su pre otvaranja lekali u redu čekajući da napune korpe najavljenim jeftinijim artiklima. Ponovilo se slična situacija kao i kada je otvarana nekada Robna kuća “Beograd” ili dosta kasnije “Tempo”. Na otvaranju Lidla neki stariji sugrađani su pokazali nekulturu, uz psovke su se otimali i grabili robu sa rafova, iako je svega bilo u dovoljnim količinama.

Lidl pijaca
Lidl pijaca