Limin Baterflaj

343
: Mali Lima u stonoteniserskoj akciji
: Mali Lima u stonoteniserskoj akciji

Šta je Limu navelo da svojoj kozmetičkoj kompaniji da ime „Baterflaj“. Da li je to lepota leptira ili Leptir stil u plivanju, poseban stil Baterflaj. Da li je to Pučinijeva opera ili balet Madam Batrflaj? Moguće je sve od toga jer Vladimir Stojić Lima u Užicu poznat kao kozmetički mag i kao veliki ljubitelj stonoteniskog sporta koji ima sopstvnu stonotenisku akademiju. Muzici je privržen, posebno kao predsednik užičkog Udružrnja ljubitlja džeza.

. Parfimerija “Kleopatra”
. Parfimerija “Kleopatra”

Užička Kompanija „Baterflaj“ osnovana je 1992. godine. Osnivač kompanije je Vladimir Stojić Lima. Od svog osnivanja u osnovi delatnosti Limine kompanje je trgovina kozmetikom. Vladimir Stojić rođen je 1963. godine. Sa 12 godina postaje član stonoteniskog kluba “Jedinstvo” i od tada počinje njegova sportska karijera, tokom koje je ostvario velike uspehe. 1981. godine osvojio je Novogodišnji turnir partizana na kojem su učestvovali najbolji juniori iz cele tadašnje SFRJ. Iste godine, na seniorskom prvenstvu SFRJ na Bledu, kao junior, ulazi među 16 najboljih igrača, što se smatralo velikim uspehom. Tada je celo Užice upoznalo uspšnog stonotenisra Limu. Osvajao je mnogobrojne medalje i pehare, a već krajem osamdesetih godina počinje da trenira seniorske ekipe i mlađe kategorije i postaje predsednik Stonoteniskog kluba “Jedinstvo”..

Vladimir Stojić, uspešni užički biznismen
Vladimir Stojić, uspešni užički biznismen
Sedište Liminog Baterflaja i Stonoteniske akademije na Rosuljama
Sedište Liminog Baterflaja i Stonoteniske akademije na Rosuljama

Lima je kozmetikom počeo da se bavi od 1987. Godine kada je na jugoslovensko tržište uveo kozmetiku slovenačke firme “Afrodite”. Na samom početku devedesetih godina 20. veka otvara u Užicu, u zgradi Bloka C parfimeriju “Klopatra”, koja je i danas na istom mestu, tu u Bloku C. Godine 1992. Lima osniva preduzeće “Baterflaj” koje je sve do 2003. godine radilo kao veleprodaja kozmetike u Jugoslaviji i zastupalo 27 velikih kompanija. Iste 2003. godine Limin Baterflaj je generalni uvoznik “Lakme” kozmetike iz Barselone, koja se nalazi u vlasništvu porodice Kareras, a od 2012. godine uvoze proizvode „Ojster“, kompanije iz Italije. Uvoze proizvode organske kozmetike „Bema“ iz Italije. Rade i sa „Rebel“ kompanijom iz Italije a asortiman su dopunili sa američkim brendom „Najs“, vrhunskom kozmetikom A klase, namenjene kupcima sa kojima sarađuju, a to su isključivo frizerski saloni, drogerija kao što je „DM“ i apoteke, kao i određeni broj parfimerija. Vladimir Stojić Lima je jedan od najuspešnijih Užičana rođenih šezdesetih godina, a koji je ostao da živi Užicu.