Ljubo Dubljanin umesto medija

1481

Pedesetih godina prošlog veka Sloboda je igrala uglavnom u Kragujevačkoj podsaveznoj ligi (što je bio treći stepen takmičenja u bivšoj Jugi, znači odmah iza prve i druge savezne). Gostovanja su bila uglavnom Kragujevac, Jagodina, Kraljevo, Čačak itd.

Međutim, u to vreme saobraćajne veze su bile jako loše (do Čačka se putovalo dva sata), pa je retkost bila da navijači idu na gostovanje organizovano. Pogotovu što je automobil imao svaki 300-ti stanovnik Užica.

Ljubo Dubljanin na starom Zapadu, Slobodina navijačka legenda, proslavljen od novinara Žunića na TV 5 prilogom "Cipiripi"
Ljubo Dubljanin na starom Zapadu, Slobodina navijačka legenda, proslavljen od novinara Žunića na TV 5 prilogom “Cipiripi”

Obično su se navijači Slobode skupljali oko Malog parka nedeljom predveče (tada su se uvek igrale utakmice nedeljom) i slali velikog navijača i legendu Slobodine tribine Ljuba Dubljanina da motorom ode u Ovčar Banju i da sačeka autobus sa igračima. Kada bi autobus naišao, oni bi stali, rekli mu rezultat, a on je brzo na motoru (gotovo sat vremena brže od autobusa sa igračima), hitao da okupljenoj masi u Užicu kaže šta je Sloboda uradila. Zavisno od ishoda, mogao je da bude nagrđen ili čašćavan do kasnih sati.

Izvor priče i fotografija:: www.fksloboda.org/forum/