Mama Vong, najveća prijateljica Užica

527
Linda Vong
Linda Vong

Linda Vong je kineskinja poslovna žena preduzetnica koja je pomogla završetak radova vrtića na Pori sa 340 hiljada evra. Kada je bila u Užicu deca su je zbog poklona I bliskosti sa njima prozvali “Mama Vong”. Zahvalni Užičani su vrtić nazvali njenim imenom. Užička kineska prijateljica je rešila da donira i srestva da se završi vrtić na Beloj zemlji

Linda Vong povezala je gradsko rukovodstvo sa kieskim kolegama i biznismenima iz Harbina, koji je najrazvijeniji grad na severositoku Kine koji broji 11 miliona stanovnika.

Mama Vong i novinari
Mama Vong i novinari

Gradonačelnik Petković je rekao: “Naši kineski prijatelji donirali su 300 hiljada evra za opremanje Parka prijateljstva koji se nalazi pored vrtića na Pori, dodatnom opremom i mobilijarom, a sve u cilju dodatne sportske afirmacije najmlađih u ovom delu grada. Dobili smo košarkaški teren i mini teren za fudbal”.

Mama Vong sa decom u istoimenom vrtiću na Pori.
Mama Vong sa decom u istoimenom vrtiću na Pori.

I u ovim najgorim danima rata sa virusom korone užički kineski prijatelji su se informisali šta je Užičanima napotrbenije, ponudili su medicinske aparate I drugo što je potrebno i obećali da će pronaći način da se roba koju pošalju transportuju Užice. Sve zahvaljujući prijateljstvu sa Mamom Vong.