Najmanji tunel do Sarajeva

1372
Trg svakodnevno napreduje, dok Užičani žive veoma patrijahalno
Trg svakodnevno napreduje, dok Užičani žive veoma patrijahalno

Na fotografiji Užice 1960. Trg se gradi, a zaista se lepo vidi i nadvožnjak preko Ćirine pruge. Za njega su Užičani govorili, šegačili se, da je prvi i najmanji tunel do Sarajeva, od ogromnog broja koliko ih je bilo na ovoj trasi pruge uskog koloseka.

Međaj nekada
Međaj nekada

Odmah iznad nadvožnjaka bila je kuća poznatog mesara, Milutina Majstorovića, a ispod, vidi se na fotki, još postoji kuća Mijuškovića. Poznati užički mesar Majstorović je pre rata imao radnju preko puta Parčića na Glavnoj ulici. Imao je četvoro dece – tri sina i ćerku. Jedan od sinova je nestao 1944. Sin Aleksandar se oženio sa Lelom (nekad omiljena medicinska sestra u dečijem dispanzeru u Omladinskoj ulici) sa kojom je dobio sina Milutina i kćer Lidiju (danas poznata novinarka). Od potomaka danas u Užicu žive unuci Milutin Majstorović i Branka Žuvela. Lično poznajem i praunuka Aleksandra Majstorovića. Kažu da su od mesara Majstorovića živi još dvoje dece, ali ja ne znam šta je sa njima i gde žive. Posle rata mesar Milutin Majstorović sa zetom Milom Jovičićem je učestvovao u osnivanju užičkog “Mesara”.

Nenad Milojević: “Na taj nadvožnjak smo kao deca trčali i junačili se kako nam para i dim, koji ćira sikće, dok prolazi ispod nas, ne mogu ništa. Hvala na ovoj fotografiji Gago.“