Najsuroviji užički zločin

733

Surovo ubistvo Mara Gojšina, majka troje dece, izvršila je 16. septembar 2009. godina u kući svoga dede u selu Crvica kod Bajine Bašte. O tome su dvojica lekara užičke Hitne pomoći koji su Maru pregledali neposredno posle hapšenja, rekli da je Mara bila u psihičkoj krizi i da sa njom nije moglo da se komunicira.

„Iz iskustva znam da je u pitanju bila apstinenciona kriza koja nastaje kao posledica dugotrajnog uzimanja alkohola ili nekih psihoaktivnih supstanci,“ kazao je doktor Jovan Savić.

O ovom zločinu najdetaljnije je pisao novinar Večernjih Novosti Nikola Janković:

Nožem raskomadala muža

  1. JANKOVIĆ
  2. 09. 2009. u 21:00

Mara Gojšina (39) policiji priznala da je na monstruozan način ubila supruga Zorana (42). Posle svađe suprugu odsekla glavu, noge i ruke. U gepeku “audija” vozila delove tela

Mara i Zoran Gojšina
Mara i Zoran Gojšina

UŽICE – U selu Gornja Crvica nadomak Bajine Bašte, Zorana Gojšinu (42), snimatelja lokalne užičke Televizije “Alfa” zverski je ubila njegova žena Mara Gojšina (39), ubodima nožem u stomak. Supruga je zatim raskomadala telo žrtve, odsekavši mu glavu, noge i ruke, dok su njihova maloletna deca bila u kući, u susednoj prostoriji! Osumnjičena za nezapamćen zločin, policiji je priznala da je masakriran leš u gepeku automobila prebacila dvadesetak kilometara dalje, do mesta poznatog kao Deića rampa, pored magistralnog puta Užice – Bajina Bašta, gde je ostatke pokušala da spali.

Policija je obelodanila da je drama trajala puna tri dana. Ubistvo se dogodilo još u sredu, 16. septembra, u večernjim časovima u porodičnoj kući Marinih roditelja, u Gornjoj Crvici. Supružnici su kobnog dana u selo stigli posle zajedničkog letovanja na crnogorskom primorju, gde su bili sa troje mališana, njihovim dečacima starim dve i četiri godine, kao i malo starijom Marinom ćerkom iz prvog braka, učenicom šestog razreda osnovne škole.

Prvo je došlo do verbalnog sukoba supružnika. U afektu, oboje su zgrabili noževe, a prema saznanjima policije, žena ja sa dva uboda u stomak usmrtila muža. Ona je policiji izjavila, da je Zoran prvi potegao sečivo, a da je ona tek tada uzela veći kuhinjski nož.

U trenutku porodičnog užasa u kući, u susednoj prostoriji, bila su deca, ali prema dosadašnjim saznanjima ona nisu gledala strahotu.

Kada je Zoran izdahnuo, supruga je leš odvukla u letnju kuhinju, koja se nalazi u dvorištu kuće. Sledećeg dana, u kasnim večernjim časovima, ona je u istoj prostoriji masakrirala njegovo telo, odsekavši glavu, noge i ruke! Leš je zatim umotala u najlon.

Prošla su još 24 časa, kada je tokom noći između 18. i 19. septembra raskomadano telo supruga Mara ubacila u gepek automobila “audi” i odvezla se tridesetak kilometara dalje prema Užicu, do Deića rampe, u selu Zaglavak nadomak Kadinjače.

Dok je u gepeku vozila raskomadano telo supruga, u automobilu su se na zadnjem sedištu nalazila i deca! Osumnjičena se zaustavila nedaleko od magistrale, na mestu koje se sa puta ne vidi.

Troje dece je ostavila u automobilu, leš je iz gepeka izbacila u šiblje, a zatim je delove tela svog supruga polila benzinom, koji je kupila usput, i zapalila ih, najverovatnije u nameri da prikrije zločin.

Iza zemljanog nasipa, tri kilometra udaljenom od spomen-kompleksa Kadinjača, telo su u subotu oko 14 časova otkrila dvojica slučajnih prolaznika.

Po dolasku policije, mesto je obezbeđeno i blokirano, a zatim se kod Deića rampe, dolazeći iz pravca Užica, pojavila supruga.

Čim je izašla iz vozila, prišla je policajcima koji su obavljali uviđaj i priznala da je ubila muža, a da je telo zatim raskomadala i zapalila. I ovom prilikom, deca su bila sa majkom u automobilu.

Kamerman TV 5 Užice Gojšina
Kamerman TV 5 Užice Gojšina

Ubijeni Zoran Gojšina radio je godinama u gradskoj Televiziji “5”, od osnivanja ove medijske kuće. Tokom poslednjih godinu dana bio je zaposlen u lokalnoj TV “Alfa”. Sa suprugom Marom bio je u braku od 2004. godine, sa njom je imao dva maloletna sina, stara dve i četiri godine. Osumnjičena za užasan zločin, ima i ćerku iz prvog braka.

– Zvali smo ovih dana Zorana na mobilni, ali se nije javljao. Trebalo je da se u ponedeljak javi na posao – kažu Zoranove kolege sa televizije, šokirani. – Zoran je bio povučen, uvek smiren, nikada nije povisio glas niti se nervirao. Bio je veliki prijatelj, ali i profesionalac, jedan od najboljih snimatelja u ovom delu Srbije. Svi smo ga voleli zbog nenametljivosti, probleme je uvek rešavao osmehom i vedrinom.

U šoku su i poznanici i komšije bračnog para.

– Maru sam uvek viđala sa decom, bila je u potpunosti posvećena porodici – svedoči njihova komšinica. – Niko ne može da poveruje da se ovakva strahota mogla dogoditi. Da li je moguće da jedna svađa, jedan incident, mogu ovako da se završe?”

Mara je za ubistvo muža Zoana Gojšine osuđena na 15 godina strogog zatvora.