Poznata lica sedamdesetih iz Užica

964

Na fotografiji je prvi s leva Carinjaš “Rane Šiptar” poznati užički poštar i sportista kuglaš. Poginuo je u saobraćajnoj nesreći, tragediji, kada je izginuo ceo užički kuglaški tim.

U sredini je Račana Dovarjaš iz legendarne generacije Aca Dejovića, Bola Bulja itd. Bio je poznati akcijaš udarnik učesnik brojnih radnih akcija. Kasnije aktivista u Sporskom društvu Sloboda. Prodavao je karte za fudbalske utaknice sa svojim drugarom Strunjom kao i na tomboli koje je Sloboda organizovala. Ja sam ih zapamtio na tomboli u kafani “Zelena pijaca”, Račana prodavao karte a Strunja čitao brojeve…

Treći lik sa šapkom je garderober i vratar u Gradskoj kavani. Nikad mu nisam saznao ime, nama baš mladima je branio da uđemo u kafanu, bio je veoma strog pa smo ga prozvali “Hitler”. Sva troica su ostali u sećanima mnogih Užičana naročito onih iz boemskog sveta grada.

Dragan Đajić: Moj komsija iz Jug Bogdanove, zvao se Bogdan.

Milos Poznanović: – Mislim da mu je ime Bole Minderović njegov brat Minder radio je u Fondu PIO.

Nikola Gardić: Ranov rekord je bio 925 oborenih čunjeva u disciplini sto kugli u “pune” sto kugli “čišcenje”. Taj rekord je bio istaknut na mesinganoj tabli u kuglani na Turistu dok je postojala.