Užičanka Ivana Bataković svojom lepotom je ukrasila svet

4713
Sa mamom Nadom
Sa mamom Nadom

Zadivljujuću lepotu Ivana je nasledila od majke. Rodila ju je Nada Bataković, službenik u užičkom Telekomu, u braku sa Miroljubom, po užički “Batakom”, iz Valjaonice bakra. Užičani bi rekli: Kakva majka, takva ćerka. Danas je Ivana poznata u svetskoj modi, gde sa ponosom prenosi ime Užica i Srbije. Njene fotografije su se našle na velikom broju naslovnih stranica svetskih časopisa, kao što je „Vog“. Radila je za „Versaće“, „Dolče i Gabanu“, „Extreme intimo“ i mnoge druge poznate kuće. Ona spada među najlepše srpske manekenke koje rade u inostranstvu i sa pravom nosi titulu supermodela. Snimila je i veliki broj reklama i spotova.

Ivana je osnovnu školu završila u „Slobodan Sekulić“, a srednju Ekonomsku školu u Užicu. Posle srednje škole upisala je Policijsku akademiju u Beogradu. Tu je slučajno upoznala menadžera, koji je uputio u Milano i tu je započela karijeru. Iz Milana je proputovala ceo svet. Sada u svakoj državi, gde je radila, ima po jednu agenciju koja je angažuje. Rekla je:

Ivana na fotografiji Užičanke Aleksandre Dulanović Bogićević
Ivana na fotografiji Užičanke Aleksandre Dulanović Bogićević

„Bila sam prepoznatljiva po tome što sam bila mršava i visoka. Zanimalo me je da se lepo obučem i da budem lepa. Neki su mi čak govorili da sam buduća manekenka, ali tome nisam pridavala mnogo pažnje. Nisam to toliko želela, jer da sam želela, sigurno ne bih upisala Policijsku akademiju. Ali, eto, prepustila sam se životu i rekla sam sebi, šta je suđeno, to će i biti. I negde se u životu uvek vodim tim. Niti šta forsiram životu, niti šta tražim od života, zadovoljna sam šta god mi život pruži. Meni se pružila šansa i ja sam je uzela. Mislim da svako u životu ima svoju priliku, nebitno koji posao da je u pitanju, samo treba prepoznati dati momenat. Pored toga treba imati pameti i sreće. Pored moje lepote i harizme koju imam, sa britkim užičkim jezikom, našla sam svoje mesto. Ovaj posao nije baš jednostavan, jer ima mnogo lepih devojaka. U suštini, najvažnije je biti lep. Na toj sceni sam našla svoje mesto i izgradila neko svoje ime. Jako sam ponosna, s obzirom odakle sam došla i kako sam vaspitana. Nisam ni bila spremna na sve ono što me je čekalo, ali ipak sam se sa svim tim izborila, i sve je super ispalo. Prva godina je bila teška, sve nešto novo za mene, učila sam kako da se slikam. Sve se to godinama menja i dobija neku drugu dimenziju i smisao.

Na naslovnoj stranici "Bazara"
Na naslovnoj stranici “Bazara”

Sada sam u najboljoj formi i u najboljim godinama. Ne znam ni sama gde sam stacionirana. Za dva meseca sam bila u Parizu, Milanu, Dubaiu, Hong Kongu i Šangaju, sada sam trenutno u Beogradu. Često sam bila u Dubaiju, jer sam poslednjih godinu dana radila i bila su česta slikanja, mnogi događaji. Sada opet planiram da odem u Milano… Posao supermodela nije nimalo lak, ali nije ni baš takav kako ga predstavljaju – izgladnjivanjem, napornim vežbanjima i slično. Jedem sve i normalno pijem. Jedino, ako je neki dan planiran za slikanje, prethodni dan manje jedem, da ne bih imala stomak. Spremanje za jedan set postalo je rutina, kao i svaki drugi posao koji čovek radi. Kada sam bila mlađa, više sam se pripremala i psihički i fizički. Ušla sam u to kolo i sada nema nekog prevelikog spremanja. Inače, snimanja uzimaju mnogo vremena,oduzmu ceo dan, od ujutru do uveče, zavisno šta se snima, da li neka reklama za TV ili neki spot. To čak zna da traje i po 48 sati bez spavanja. Svaki posao je na svoj način naporan, ali neću da se žalim, jer je jako lepo. Velika privilegija ovog posla je putovanje. Obišla sam ceo svet i svakog dana zahvljaujem Bogu na toj prilici, jer to je nešto što se ne može ni sa čim kupiti, sve to što sam prošla i videla, naučila jezike (govori 4 svetska jezika), a koje ne bih nikada znala da sam ostala u Srbiji.“

U Užice Ivana dolazi kada stigne, i kada dođe, ostane po dva do tri dana, pa nazad u „veliki beli svet“. Vreme uglavnom provodi kući, sa tatom i mamom pije prvu jutarnju kafu, a onda je na stolu za doručak čeka burek ili komplet lepinja, koje obožava. Preko dana voli da ode u „Vagon“ i prošeta Trgom. Ostali deo boravka provodi u poseti rodbini i u krugu porodice. Rekla je: „Hvala Bogu, uvek sam imala gde da se vratim, u moju kuću u moju porodicu, u moje Užice.“

Fotografije su sa Ivaninog Instagram profila.

Na bilbordu
Na bilbordu
Na kafi
Na kafi
Na naslovnoj stranici
Na naslovnoj stranici
Lepa Užičanka koja je svojom lepotom ukrasila svet
Lepa Užičanka koja je svojom lepotom ukrasila svet
Lepa Užičanka koja je svojom lepotom ukrasila svet
Lepa Užičanka koja je svojom lepotom ukrasila svet
Ivanina mama, Nada Bataković
Ivanina mama, Nada Bataković