Bokserska revija u Sokolani martovske večeri 1962. godine

1069

Bilo je to jedno hladno martovsko veče u Sokolani, u užičkom hramu sporta i kulture te daleke 1962, kada Užičani nisu imali halu sortova ali jesu srce i hrabrost da imaju jak bokserski klub koji je pratio veliki broj gledalaca. U dupke punoj Sokolani, pred 1200 gledalaca, održana je bokserska revija boksera užičkog DTV Partizana. Borbe su bile dobre i dinamične. Bilo je svega. Bokseri su pokazali raznovrstan repertoar i često dizali na noge gledaoce. Ipak nije bilo sve sporski. Jedan broj gledalaca nije mogao da obuzda svoje nakaradne strasti, zviždali su, neopravdano negodovali, da bi na kraju na ring bacali i parčad uglja. Ukupno na ovoj reviji je viđeno 12 borbi. Od toga su u četiri pioniri pokazali šta su naučili.

Sokolana u mesecu martu
Sokolana u mesecu martu

Muva: Stanić – Pajić 2:0. Stanićevi udarci su bili precizniji. Pokazao je više srčanosti i smelije je ulazio u okršaje.

Bantam: Tešić – Mikić 2:0. Kroz sve tri rude Tešić je napadao, zadavao udarce, njegovi aperkati su nalazili mesta, dosta se grešilo, ali njegova pobeda je zaslužena.

Perolaka: Dogandžić-Petković 1:1. U prvoj rundi Dogandžić je bio bolji, zadavao je udarac za udarcem skupljajući bodove. Sa druge strane Petkovićeva desnica je čistije i snažnije udarala. U drugoj rundi Petković je svog partnera poslao na pod, posle je bio u grogi. Međutim Petković to nije iskoristio, tako da je oporavljen Dogandžić preuzeo incijativu i nadoknadio veliki broj izgubljenih bodova, borili su se žestoko, i jedan i drugi su dobili veliki broj udaraca…

Užički bokseri su oduševili svoju publiku
Užički bokseri su oduševili svoju publiku

Valter: Janković-Šunjevarić 1:1. Bila je to najbolja borba ove užičke bokserske revije. Janković je smelo napadao i snažno udarao. Isto je i sa Šunjevarićem bilo. Oba partnera su više puta leteli u konopce, zadajući jedan drugom prave kanonade udaraca…

Srednja: Lukić-Jovanović 2:0. Borba koja je razočarala gledalište. Dugoruki Jovanović je zazirao od Lukića i držao ga na distanci. Jedino su Lukićeve eskivaže bile majstorske, tako da je Jovanović često udarao u prazno.

Poluteška: Nikolić – Nestorović 2:0. Samouvereni Nestorović je predao u drugoj rundi. Bucmasti Požežanin Nikolić ga je “razbucao”.

Užički bokseri su oduševili svoju publiku
Užički bokseri su oduševili svoju publiku

Teška: Sekulić – Uskoković – 0:2. Uskoković je krenuo da što pre reši borbu, računajući na lak posao, često se služeći nedozvoljenim niskim udarcima. Međutim, prevario se, Sekulić se pokazao kao dorastao suparnik, ali ne u toj meri da bi ugrozio pobedu Uskokovića.

Sudije u ringu su bili Tošić i Lukić, koji su obavili svoj zadatak na opšte zadovoljstvo. A uprava DTV Partizan je prilikom pauza borbi, brojnu publiku obaveštavala preko razglasa, propagirajući rad društva i njegovih sekcija.