Užičko MSD KV FAMILY

1320

MSD KV FAMILY (MSD – Muzičko sportsko društvo) je osnovano u maju 1987. godine u Titovom Užicu. Okosnicu benda su činili braća Milojević, Marko na bubnjevima i Miloš (Shommy boy) gitara, usna harmonika i vokal, zatim, tu su bili: Duković Aleksandar (bas gitara), Aranđelović Branko – Ara (gitara, vokal, usna harmonika), Radovanović Goran (vokal), Milošević Lidija (vokal), Antonijević Mirko (udaraljke), Milovan Marković – Mile (udaraljke), Đuričić Đorđe – Zijo (tekstovi) i prateća ekipa (Vanja, Goca, Danijela, Marijana i Luča ) – slika br.1.

Vreme MSD KV FAMILY
Vreme MSD KV FAMILY

Repertoar se zasnivao uglavnom na autorskim pesmama i po kojem „cover”-u. Bend je bio zamišljen po uzoru na grupe iz Flower Power generacije. Krajem osamdesetih godina XX veka bilo je dosta organizovanih koncerata u gradu, za koje je uglavnom bio zaslužan Toni Stanković, tada omladinski aktivista.

Vreme MSD KV FAMILY
Vreme MSD KV FAMILY

Brojne personalne promene su pratile ovaj bend, čak 20 ljudi je prošlo kroz KV FAMILY. Jedna od najdužih postava KV FAMILY bila je: Marko Milojević (bubnjevi i tekstovi), Miloš Milojević – Shommy boy (gitara, vokal i usna harmonika), Aleksandar Milivojević – Cojka (bubnjevi) i Svetomir Paunović – Paun (bas gitara) Ova postava je bila aktuelna od 31. jula 1988. godine do 1. septembra 1989. godine, i u njoj je svirano dosta koncerata (slika br.2) . Najzapaženiji nastup bio je u Leskovcu na gitarijadi 1989. godine. Kasnije 1991. godine bend pravi demo snimke koji stižu do trećeg mesta na tada vrlo zapaženom demo top-u radija „Beograd 202“.

Vreme MSD KV FAMILY
Vreme MSD KV FAMILY

Dobar uspeh je zabeležen i na gitarijadi u Čačku 1991. godine, a tadašnja postava je bila: Marko Milojević (bas gitara), Miloš Milojević – Shommy boy (gitara, vokal i harp), Miloš Milošević – Miško panker (gitara) i Aleksandar Milivojević – Cojka (bubnjevi) – slika br.3. U to vreme bend je, u tada lokalnim novinama 11:59, bio nazivan i kao „Dinosaurusi roka“, jer su se uglavnom svirale obrade rok standarda iz 60-tih i 70-tih godina XX veka.

Vreme MSD KV FAMILY
Vreme MSD KV FAMILY

Jedna od postava benda iz 1994. godine je bila : Marko, Shommy boy i Buco (bas) – slika br.4.

KV FAMILY je i začetnik klupskih rok svirki u gradu. Prve klupske svirke su počele 1997. godine u tada rokerskom kafiću „Ključ“, koji se nalazio u Žičkoj ulici.

Vreme MSD KV FAMILY
Vreme MSD KV FAMILY

KV FAMILY je odsvirao preko 300 koncerata za vreme postojanja i prestao sa radom u jesen 1998. godine, nakon napuštanja njegovog originalnog člana Marka Milojevića. Finalna postava benda, kao trio, je bila: Marko, Shommy boy i Miroslav Papović – Papa Skyhawk (bas gitara) – slika br. 5.