“Parni Valjak”-Hala Sportova

920

Početkom osamdesetih godina užički Omladinski klub je u Hali sportovam u Velikom parku, organizovao uspešne komcerte svih najvećih jugoslovenskih rok grupa. Hala je bila uvek krcata. Kao muzički urednik Kluba zaista sam se trudio da svaki concert uspe i da publika bude zadovoljna. Radio sam sve od organizacije do prisustva sa ekipom koja je lepila plakate. Čak sam nekoliko puta prodavao karte u biletarnici hale.

U Užičanstvenoj arhivi našao sa i dva slajda sa koncerta grupe “Parni valjak” na kojima je slikana publika a korišćen je širokougaoni objektiv. Na prvoj fotografiji u prvom redu sam prepoznao sebe u kožnom sakou. Sa moje leve strane je moj prijatelj Džele On je svoj radni vek do penizije u koju je otišao pre par godina proveo kao službenik u Službi katastra.

Na drugoj fotografiji u drugom redu je moja žena Ljubinka u beloj jakni a do nje moja čerka Maja. U prvom planu u tonci, lajt šou majstor, miks pult nije na fotografiji da bi se videlo više publike

Značaj ovih fotografija je što je na njima isključivo užička omladina i lepo se vidi kako su u to vreme izgledali, kako su se oblačili, pa i kakve su tada frizure bile u modi. Prepoznao sam još dosta Užičana ali imena ne mogu da se setim pa ostavljam da se sami prepoznaju i napišu pa I koga su još prepoznali.

marka za reklamu 700px
marka za reklamu 700px