Đetinjske potočne pastrmke

1717
Mlađo Obrenović i pastrmka
Mlađo Obrenović i pastrmka

U Đetinji živi zlatna ribica – pastrmka, koja ima tri želje:
Da Đera, žandar (iako je u penziji), kao dobri duh Đetinje ne dozvoli lov na pastrmke kad mu nije vreme, da ne bude lov s mrežom i sl. I treća da je sporski ribolovci, kad je ulove, vrate u Đetinju da raste, raste i polaže ikru sve dok ne pregura 65 santimetara i tri kilograma težine kao ona od Mlađa Obrenovića.
Bi to u junu 2016. oko 19 sati. Iskusni ribolovac, Mlađo Obrenović, pecao je tu u centru Užica, kod Aleksandrovog mosta, koji vodi ka Autobuskoj stanici: “Jedan zabačaj „pačetom“, drugi, treći… A onda strahovit udarac! Onaj osećaj, znaju to ribolovci, kad se učini da je varalica zakačila za kamen u vodi. Počela je da šeta levo-desno, odmah sam znao da imam veliku ribu. Kad je krenula da iskače iz vode i da se praćaka, i kad sam shvatio koga imam za protivnika, mislio sam da su mi šanse male, s obzirom na lak pribor. Štap se savio, hteo je da prsne” – pripovedao je Obrenović.
Dvadesetak minuta se borio protiv potočare, koja se svom silinom otimala, tražeći šansu da pobegne u virove Đetinje, a ja sam sve posmatrao sa prozora stana u zgradi u Omladinskoj 28. I najzad je bila spremna za fotografisanje.