Najlepša užička nova, moderna zgrada

1408

Pre desetak godina završena je tu u Omladinskoj ulici br. 28 i 30 na nekadašnjim mestu gde su bile kuće pekara Vitomira Kovačevića i učitelja Mila Lazovića nova zgrada za koju su građani rekli da je užička najlepša novosagrađena zgrada. Samo mi koji u njoj imamo stanove i lokale smo znali da je to njen prvi deo i da će tek zasijati u svojoj lepoti kada i njen drugi deo bude završen… U prvoj varijanti investitor gradnje je bilo užičko preduzeće „Boneks“ a zgradu je projektovao arhitekta iz Užica Jovanović koji živi i radi u Beogradu.

Najlepša nova užička zgrada
Najlepša nova užička zgrada
Novi deo zgrade, foto sa fejsbuka „Oglasne Table“
Novi deo zgrade, foto sa fejsbuka „Oglasne Table“

Poslednjih dana zgrada u Omladinskoj je zasijala u punoj svojoj lepoti i privukla pažnju mnogih Užičana. Na društvenim mrežama neki su zamerali da nema parking mesta, neznajući da zgrada ima poveću podzemnu garažu a i predviđen parking u svom unutrašnjem dvorištu. I da nije tako, to je najbliža ućička zgrada Javnoj garaži.

U poslovnom delu zgrade na prvom spratu pored lekarskih ordinacija nalazi se i prostor u kome radi neprofitno udruženje „Užičanstveno“ i nastaje istoimeni dobroposećeni internet portal, kao i ovaj članak. U lokalima u starijem delu zgrade prema ulici su prodavnice za kućne ljubimce i akvaristiku, dobro snadbevena prodavnica vodoopreme i prostorije osiguranja. Tu je od skora i veoma kvalitetna pekarica koja svoju svakodnevnu ponudu zbog izuzetnog kvaliteta proda sve izloženo najkasnije do 14 časova.