Pink u Užicu

2052

Bio je utorak 25. juna 1996. godine, kada su Užičani na 27. kanalu UHF mogli da prate Televizisku mrežu TV Pink, koju je osnovao Željko Mitrović 16. septembra 1994. godine u Beogradu.Od tada počelo vidno menjanje ukusa Užičana, naročito njihovog muzičkog ukusa. Tada su na ružičastoj televiziji bile najgledanije emisije BB šou, “Nedeljom kod minimaksa”, “Evro Pink” i “A što ne bi moglo”. U programskoj orijentaciji nije bilo sportskih i političkih sadržaja, U Užicu je bio dobar prijem.

Boris Bizetić u svom najgledanijem šou programu na TV pink
Boris Bizetić u svom najgledanijem šou programu na TV pink

Od osnivanja Pink televizije urednik filmskog i serijskog programa bio je Robert Nemeček. Za vreme Nemečeka, Pink televizija imala je sjajan filmski i serijski program; prikazivani su samo najbolji blokbasteri i aktuelne serije, kao što su Tropska vrelina, Dosije iks, Čikago bolnica, Melrouz Plejs, Urgentni centar, Prijatelji, Neš Bridžiz, Nikita, 24 časa, Surova stvarnost, Milenijum, Odeljenje za ubistva, Čuvari plaže, Simpsonovi, Čari, Alo, alo!, Usamljeni revolveraši, JAG, Porodica Soprano, Bliznakinje iz gimnazije, Vrelina Akapulka, Nepristojni ljudi, Čarli Grejs, Zapadni Vaikiki, Mućke i mnoge druge.

Na daleko poznata ružičasta mrljica, logo Pinka
Na daleko poznata ružičasta mrljica, logo Pinka

Nemečeka je zamenio 2003 Mladen Popović, koji se na ovoj funkciji zadržao do početka 2006. godine. Dok je Popović bio urednik, Užičani su mogli da prate epizode serija: Marinci, Gilmorove, Izgubljeni, Smolvil, Džoi, Okrug Oranž, Braća po oružju, Las Vegas, Zvezdana kapija, Dva i po čoveka, Gle ko to govori, Begunac, Treća smena…

U šta se sve to pretvorilo možemo da pratiomo svakodnevno danas i na brojnim Pinkovim kablovskim kanalima.