Salon Mire frizerke

1441

Frizerski salon Mire Jovanović bio je u Uskokovića prolazu desno pre Prehrane, gde je sada “Foto Vlade”. Pre Vlada tu bio Žilov butik “Valentino”. Mira je imala sina Predraga koji je završio za frizera. Mirin salon je tu bio tokom osamdesetih godina 20. Veka, 1991. Godine Mira se sa sinom preselila za Beograd i otvorila salon u Balkanskoj ulici

Užičanke se Mire Frizerke sećaju kao vrhunske frizerke, jedne zgodne i doterana zena koja je donela dosta novog u oblasti frizeraja u Užicu. “Nosila ‘paž’nfrizuru, kosa joj se uvek sijala koliko je bila zdrava, uredna i dobro ošišana. Davala je savete kako očuvati zdravu kosu i nije joj zarad novca bilo stalo da predlaže poduhvate koje bi mušteriji uništile kvalitet kose”. U njenom salonu Užičanke se nisu mogle šišati pre predhodnog pranja kose što je bio jedan pavi higijenski način rada. Na fotografiji se vidi i Mira frizerka kako radi, to je crna žena u dnu fotografije.

Mirin frizerski salo u Uskokovića prolazu 1989. godine
Mirin frizerski salo u Uskokovića prolazu 1989. godine

Ova fotografija je nastala pred Mirinu selidbu za Beograd. Sasvim levo se vide lampe za mini val koje su jedino tada u gradu imali Mira i frizer Zdravko sa Slanuše. U Mirinom salonu prema sećanju Užičanki radile vrsne frizerke Vesna, Sneža, Zorica koja je kasnije otišla za Švajcarsku, i druge, čijih imena nisu mogle da se sete… Sve su se složile da je u tom užičkom frizerskom salonu tim bio pravi I usluga za svaku pohvalu.