Užičanstveno i novinari

1418

Ove 2019. Udruženje “Užičanstveno” je proširilo svoje aktivnosti. U saradnji sa GKC-om smo organizovali izložbu “Rajski otoci”, autora Zorana Domanovića. Iako su iz GKC obavestili sve užičke medijske kuće i dopisništva (tako nam je rečeno), pojavila se samo ekipa Studija Zum…

Gradonačelnik Tihomir Petković je došao na otvaranje izložbe kao građanin, jer je bio lično zainteresovan. Da su užički novinari znali da dolazi gradonačelnik, sve redakcije bi poslale svoje ekipe.

Na užičanstvenoj izložbi đačići trećeg razreda jednog odeljenja iz Osnovne škole "Dušan Jerković"
Na užičanstvenoj izložbi đačići trećeg razreda jednog odeljenja iz Osnovne škole “Dušan Jerković”

Meni lično je bilo žao što je ova izložba ostala samo poznata Užičanima, jer se radilo o jednom sasvim novom stilu u umetnosti fotografije i izložbi koja se prvi put dogodila u Srbiji u našem Užicu.

Ali moje razočarenje u medijske kuće je nestalo posle nekoliko dana, kad su se na izložbi pojavili mali đačići osnovci, koji su sa oduševljenjem pogledali izložbu, a autor je bio zbog toga sretan.

Do sada se nije pojavio nijedan člančić ili reportaža o aktivnosti Užičanstvenog udruženja, iako su naš portal i fejzbuk stranica veoma posećeni.

Drugi razlog za razočarenje je što ovakav internet medij ima samo Užice, a bilo bi dobro da i drugi gradovi u Srbiji krenu sa sličnim aktivnostima.