Ko je autor Loga TV5 Užice?

1755
TV5 bdi nad Užicem 25 godina
TV5 bdi nad Užicem 25 godina

Prođe 25 godina od dana kada je započela sa radom prva užička televizijska stanica. Prošla je i sito i rešeto. Nekada se borio Kovačević dok nije omatorio, a sada pobeđuje Petronijević. Puno je to godina i za čoveka, a kamoli za jedno preduzeće kome je otežavajuća okolnost to što je medij.

Autor loga TV5 Tijana Jevtić
Autor loga TV5 Tijana Jevtić

Počela je kao rokenrol televizija, muzika, muzika, muzika. Kad je oformila redakciju, radila je kao užička gradska televizija, okrenuta urbanoj kulturi i događanjima. U ratu se TV5 ponašala herojski u miru po kodeksima novinarstva- mirnodopski. Razvijala se u Srbiji, slično kao i demokratija, veoma teško. Proglašavana je za jedan od 6 najboljih lokalnih medija. Kroz nju je prošlo preko 250 ljudi, koji su baš u njoj stekli znanja potrebna za rad televizije.

Tijana, uspešan fotograf lepote prirode
Tijana, uspešan fotograf lepote prirode

Danas je poznat logo TV5 na daleko, ona stilizovana šaka sa 5 prstiju koji predstavljaju neke opštine koje je TV 5 planirala da pokrije svojim signalom. Uvek su se svi pitali zašto baš 5? Drugi razlog je bio što je to veoma drag broj koji prestavlja „odličan 5“, kakva je ova užička televizija uvek želela da bude.

Tijana i priroda, neodvojivo
Tijana i priroda, neodvojivo

Šta je u ovom logu tajanstveno? Tajanstven je autor loga, samo nas nekoliko zna ko je to. Evo, posle 25 godina, da otkrijem… Autor je Tijana Jevtić, nekada montažer i video dizajner na TV5, danas jedna od najboljih užičkih dizajnera u štamparskom poslu. Nije samo Tijana majstor u svom poslu dizajnera, ona je i veliki borac za ekologiju, posebna Užičanka koja potiče od veoma starih i poznatih užičkih porodica Jevtića i Jojića.