Prve fotografije u boji iz OK

1551
Ekipa Omladinskog kluba ispred zgrade pozorišta
Ekipa Omladinskog kluba ispred zgrade pozorišta

Bilo je to 1975. Kao muzički urednik Omladinskog kluba sam pokrenuo “Disko karavan”, koji je obilazio omladinske sale u od Ivanjice do Nove Varoši. Povodom toga smo napravili nekoliko prvih amaterskih fotografija u boji, ispred pozorišta i u klubu.

Disko karavan „Rok i soul“
Disko karavan „Rok i soul“

Na prvoj fotografiji ekipa koja je tada realizovala disko večeri u klubu. U prvom redu s leva Radojko Veselinović radio na garderobi, Dragoljub Selaković moj kum, jedan od saradnika. Bato je pomagao mastoru svetla. Vidoje Poznanović, tada na obuci za di džeja. U drugom redu Zoran Mitrović je održavao tehniku. Muzički urednik i disko džokej Kovač i majstor svetla Kinez. Na drugoj fotografiji već nabrojana ekipa koja je realizovala disko večeri u klubu, ali u isto vreme i Disko karavan pod imenom “Rok i soul”. Za volanom kombija Omladinskog kluba Prvoslav Đokić “Pile”, šanker i vozač. Na karavanima stajao i na vratima, cepao karte.

kipa „Rok i soula“
kipa „Rok i soula“

Na trećoj fotografiji deo ekipe OK ispred Dagine velike slike dužinom podijuma za igru, ispred tadašnjeg naslova programa “Rok i soul”. Na četvrtoj fotografiji disko džokej Kovač u kabini kluba, još uvek se radilo uz profi gramofone i sa Grundigovim trakašom, kupljenim u Gradininoj prodavnici “Tehnika”. Sa fotografijama nisam bio zadovoljan, pa ih nismo koristili u reklamne svrhe. Dobre su za hronologiju užičanstvenog nezaborava.

Disko džokej Kovač u kabini Omladinskog kluba
Disko džokej Kovač u kabini Omladinskog kluba