OSAMDESETE

Zlatno doba bivše nam države Jugoslavije, donelo je procvat moderne muzike, seksualnu emancipaciju, raskid sa patrijahalnim odnosima.

Prva užička diskoteka OK

Od dolaska Dragiše Stepanovića Gileta, koji je klupsku scenu postavio u kulturne okvire, do 1986. održao sam blizu 3000 disko večeri.

Štafeta

Štafeta 1981. Na dočeku učenici užičkih škola. U prvom planu učiteljica Radmila Raković, OŠ "Andrija Đurovuć“.

Uspešna užička Rok grupa Tina

Prvi užički tonski studio je bio na Zabučju u ulici Zlatiborskoj 30, negde na polovini krivine “kod klupica” i treće krivine.

Stari Železnički most i voz ćira na njemu

Ovaj most je zaista pratio burnu istoriju i razvoj Užica.

Prva YU rok hronologija nastala je u Užicu

Bilo je to 1986, kada sam objavio u listu “Rock” novinske kuće Politika “Koreni YU roka”, koji je štampan u 100.000 primeraka.

Savo Kokica

Osamdesetih Milan Savić, popularni "Savo Kokica", držao je kiosk ispred Narodne lutrije.

Marinina parfimerija

Radnja se nalazila tu ispod prodavnice „Golubac“, u ulici od Doma zdravlja ka Glavnoj, gde je kasnije bila brza hrana "Frenki", a sada frizerski salon.

Prva luksuzna poslastičarnica

Milan Jeftić je tih osamdesetih važio za preduzimljivog Užičanina. Otvorio je na spratu pozorišta prvu "Unu", po ugledu na italijanske poslastičarnice.

Ko je Dragan Ilić Šeki?

Volim ovaj posao koji radim. U principu sam roker, ali nemam ništa protiv i lepih narodnih pesama. Od ovih novijih probere se što valja, pa i njih sviram.

Gradonačelnik Tihi nekad i sad

"Posle svega, mogu samo da kažem da su izazovi u politici ništa u odnosu na planinarenje i padobranstvo i mnogo ih lakše prihvatam. Ipak sam ja osvojio Mon Blan"