DEVEDESETE

Pošto nam je dosadio dobar život, a bivši socijalistički rukovodioci nisu znali drugi način kako da zadrže vlast, uz svesrdnu pomoć stranih sila, uvukli su nas u spiralu nasilja koja je trajala čitavu ovu deceniju.

Ta užička 1991. godina

U ovoj prelomnoj godini u užičkoj novijoj istoriji može se izdvojiti još jedno događanje u gradu, a to je da je tokom 1991. u Užicu snimljen film Žarka Dragojevića “Noć u kući moje majke”

Dopisništvo RTS užička TV veza sa belim svetom

Život dopisnički nas je naučio da o svemu saznamo ponešto, da izveštavamo o raznim stvarima - od nepogoda, politike, hronike, društva, kulture, sporta, zabave.

Obnove puteva 1996.

Kamera TV 5 Užice je prisutna, a u glavnoj ulozi predsednik opštine Duško Nedeljković i ostali socijalisti.

Povelja o bratimljenju

Te 1996. u septembru užička vlast je potpisala Povelju o bratimljenju i trajnoj saradnji Beograda, Smedereva, Šapca, Kladova i Užica.

Kako zaobilaznica oko Užica, tako kiša oko Kragujevca

Ideja o saobraćajnoj zaobilaznica oko Užica zamišljena je još 1992.

Turistički let u Tivat

Posle otvaranja JAT ispostave u Užicu, gde su mogle da se kupe i avionske karte, organizovano je i nekoliko letova do Tivta i nazad.

Murali, grafiti, žvrljotine

Svojevremeno je odlučeno da Užice postane grad murala, koji bi radili na odgovarućim mestima priznati umetnici.

Na Dovarju, Partizanskom groblju 1995.

Dan borca je bio praznik koji se u SFRJ praznovao 4. jula. Priložene fotografije su 1995. godine snimljene prilikom polaganja venaca na Parizanskom groblju na Dan borca.

Veterani

U avgustu 1996. Užice je posetila delegacija ruskih vojnih veterana. Dočekali su ih užički NOB veterani sa užičkim SPS veteranima iz lokalne vlasti.

Prve tri godine užičke TV 5

Kad je napunila tri godine 1998me, Televizija 5 je uradila prvi direktan prenos svog rođendana sa brojnim gostima.